След девет сезона в "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо може да напусне европейския клубен шампион. Това каза самият нападател след финала в Шампионската лига срещу "Ливърпул". "Реал" спечели Шампионската лига за трета поредна година, а Роналдо триумфира с пети трофей в надпреварата, като вече е най-успешният играч в историята.

След края на двубоя португалецът направи интересно изказване, с което засили слуховете, че няма да бъде централна фигура в следващия проект на мадридчани. За девет сезона Роналдо спечели 15 трофея с "Реал", като има 438 мача и 450 гола. Португалецът се превърна в голмайстор №1 в историята на Кралския клуб.

"В следващите няколко дни ще дам отговор на феновете, който те заслужават. Беше красиво да съм част от "Реал" (Мадрид). Бъдещето не е важно, защото сега пишем история", каза Роналдо.

Той беше попитан защо говори в минало време, но отказа да разяснява своите думи.

"Сега искам да отида и да си почина, след което да се подготвя за световното първенство. Преди него ще кажа каквото имам", добави 33-годишният нападател.

Роналдо има шест финала в турнира, като е най-успешен не само заради петте си трофея. Той е вкарвал на три финала, има общо 120 гола в Шампионската лига. Португалецът държи рекорд за най-резултатен в рамките на един сезон – 17 (2013-14), а също така 60 от попаденията са във фазата на елиминациите.

Големият герой от финала с "Ливърпул" Гарет Бейл също може да не остане в тима. Уелсецът не е доволен, че играе прекалено малко.

"Имам нужда да играя всяка седмица, а през този сезон това не се случваше много често. Вярно е, че в началото на сезона имах контузия, но след това не съм имал никакви проблеми. Не започнах във финала, но е важно, че оставих отпечатъка си", каза Бейл.

Уелсецът обясни, че ще говори с агента си, след което ще се срещне и с "Реал". В последните месеци упорито се говори, че Бейл е един от сигурните напускащи.

Дневник