Григор Димитров излиза срещу Виктор Троицки в първия си мач на "Ролан Гарос". Световният №5, който е четвърти поставен в Париж започва осмото си поредно участие на втория от турнирите в Големия шлем с надежда да надмине най-доброто си представяне.

"Ролан Гарос" остава най-неуспешният турнир от Големия шлем за Григор Димитров. Българинът никога не е преминавал третия кръг, а при четири от седемте си участия напусна турнира още след първия си мач. Миналата година той стигна до третия кръг, където беше спрян в три сета от Пабло Кареньо Буста.

"Винаги във всеки турнир, в който играя, искам да се представям по-добре, отколкото през миналата година. С Откритото първенство на Франция никога не сме имали добра връзка", каза Димитров.

Мачът между Димитров и Троицки е първи на централния корт "Филип Шатрие" и започва в 12 ч.

Шампионът от финалите на АТП има три победи и две загуби срещи Троицки, с когото по традиция правят доста оспорвани мачове. Преди две години двамата отново бяха един срещу друг в първия кръг на "Ролан Гарос". Тогава българинът водеше с 2:1 сета и 4:2 в третия, но допусна драматичен обрат и загуби с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6.

Последната среща между двамата беше в четвъртфиналите на турнира в София през 2017 г. Димитров се наложи с 6:3, 6:3 по пътя към титлата в българската столица. През 2016 г. те се срещнаха още два пъти, като си размениха по един трисетов обрат - 5:7, 7:6 (2), 6:2 за Димитров в осминафиналите в Бризбейн и 2:6, 6:1, 7:6 (1) за Троицки във финала в Сидни, когато българинът пропусна точка за спечелването на титлата.

Дневник