Пилотът на "Ред бул" Даниел Рикардо стартира от полпозишън и спечели безупречна победа в Гран при на Монако. Въпреки че цели 50 обиколки преди края на състезанието се оплака от загуба на мощност в болида, австралиецът успя да удържи първата позиция пред Себастиан Фетел.

Рикардо спечели втора победа за сезона след Гран при на Китай и шеста в кариерата си във Формула 1. Tя дойде в 250-ото състезания на "Ред бул" във Формула 1.

По тесните улици на Монте Карло първите петима пилоти на стартовата решетка не промениха позициите си до финала, въпреки че в един момент се събраха само в шест секунди разлика.

Фетел завърши втори и спря серията си от три поредни състезания без подиум. Хамилтън финишира трети и остава на върха в класирането. Двамата четирикратни шампиони доближиха, но не успяха да предизвикат Рикардо заради проблеми със свръхмеките гуми.

Хамилтън получи нареждане от бокса да пази гумите до края и темпото му се срина в края на надпреварата. Кими Райконен успя да го доближи, но не и да застраши мястото на световния шампион на подиума. Валтери Ботас остана пети.

Макс Верстапен, който стартира от последна позиция, напредна до деветото място.

Дневеник