Нападателят на "Ливърпул" Мохамед Салах вярва, че ще играе на световното първенство за родината си Египет въпреки контузията от финала в Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид). Звездата на мърсисайдци напусна финалния двубой в 30-ата минута, след като се приземи тежко на лявото си рамо след сблъсък с капитана на "Реал" Серхио Рамос.

Салах е основната надежда на Египет за добро представяне на световното първенство в Русия. Той имаше голяма заслуга за класирането на тима на световно за пръв път от 1990 г. Египет има само две участия (1934 и 1990 г.), но все още няма победа.

"Беше много тежка нощ, но аз съм боец. Въпреки очакванията аз съм уверен, че ще бъда в Русия, за да ви направя горди. Вашата любов и подкрепа ми дават силата, от която се нуждая", написа Салах в "Туитър".

Според първоначалната информация от "Ливърпул" той е с проблеми в рамото, а мениджърът Юрген Клоп изрази съмнения за счупена ключица. По-късно футболната федерация на Египет съобщи, че Салах е с разтегнати раменни връзки.

Първенството започва на 14 юни, а Египет е в една група с домакина Русия, Саудитска Арабия и Уругвай.

Дневник