Звездата на "Барселона" Лионел Меси заяви, че никога не е имал намерение да играе за националния отбор на Испания. Аржентинецът е решен да спечели световното първенство с родината си, като не съжалява за потенциалната възможност да вдигне купата с Испания през 2010 г.

"Онзи ден говорих с приятел и той ми каза: "Ако беше избрал Испания, вече щеше да си спечелил световното първенство". Но нямаше да е същото. В нито един момент не съм мислил да го направя. Ще бъде специално да спечеля световното с Аржентина", каза Меси пред аржентинската телевизия "Ел тресе".

Голям трофей с националния отбор е единственото, което липсва в изключителната кариера на Меси. Преди четири години в Бразилия Аржентина беше близо до първа световна титла от 1986 г., но отстъпи след продължения във финала с Германия.

Според Меси Аржентина не е основен фаворит да спечели предстоящия шампионат на планетата в Русия. Той вярва, че по-малкото напрежение върху отбора може да му помогне да стигне по-напред в турнира.

"Много отбори са по-добри от нас. Трябва да сме реалисти, но и да отидем и да преследваме нашата мечта. Независимо от съперника, дори да има известно предимство пред нас, ние сме готови да се борим", каза петкратният носител на "Златната топка".

30-годишният футболист отново заяви, че "Барселона" ще остане единственият клуб, за който би играл в Европа. Той допълни, че някой ден иска да се завърне в родината си и да играе за първия си отбор - "Нюелс олд бойс". Нападателят има договор с "Барселона" до лятото на 2021 г.

Дневник