"Ливърпул" привлече полузащитника на "Монако" Фабиньо. Двата клуба са постигнали споразумение, а договорът на 24-годишния бразилец ще влезе в сила от 1 юли, съобщиха "мърсисайдци".

По информация на Би Би Си "Ливърпул" ще плати 40 милиона евро за дефанзивния халф. С бонусите сумата може да нарасне до 45 милиона.

"Това е нещо, което винаги съм искал. "Ливърпул" е гигантски отбор. Наистина съм много развълнуван", заяви Фабиньо. Бразилецът си тръгва от "Монако" след пет много силни години, в които изигра 230 мача и отбеляза 31 гола.

Фабиньо записа доста мачове като десен краен бранител, но предпочитаната му позиция е в центъра на полузащитата. Привличането му в "Ливърпул" е сигурен знак, че Емре Джан си тръгва от "Анфийлд". Договорът на германския национал изтича това лято, а клубът не успя да го убеди да подпише нов. Очаква той да се присъедини към италианския шампион "Ювентус".


"Когато клуб от калибъра на "Ливърпул" поиска твоите услуги, не ти е необходимо много време да мислиш. Ще опитам да сътворя своя собствена история в този клуб. Надявам се да спечеля много трофеи", каза още Фабиньо.

Бразилецът е юноша на "Флуминензе", а през лятото на 2012 г. е привлечен в Европа от португалския "Рио Аве". Само месец по-късно полузащитникът преминава под наем в "Реал" (Мадрид). Там той играе предимно за втория отбор на белите - "Кастия", но успява да запише един мач и за първия тим.

През лятото на 2013 г. "Рио Аве" преотстъпва Фабиньо в "Монако". Бразилецът прави страхотно впечатление с изявите си за "монегаските". След като изкарва още един сезон под наем, той подписва постоянен договор с клуба от княжеството.

Фабиньо е второто сигурно ново попълнение на "Ливърпул". Още през август "мърсисайдци" договориха трансфера на Наби Кейта от "Лайпциг" срещу 48 милиона паунда (55 млн. евро).

Дневник