Двубоят на Кубрат Пулев с британеца Дилиън Уайт ще се състои в България, съобщи Би Ти Ви. Срещата ще е на 18 август, като най-вероятната арена на сблъсъка е Националният стадион "Васил Левски" в София.

На 19 август обаче съоръжението трябва да приеме мача между "Левски" и "Бока хуниорс", с който ще бъде отпразнувана 75-годишнината от рождението на Георги Асапрухов-Гунди.

Другият вариант за боксовия сблъсък остава зала "Арена Армеец", където се проведоха предишните два мача на Пулев. На 3 декември 2016 г. българинът нокаутира нигериеца Самюел Питър в третия рунд, а на 28 април 2017 г. спечели по точки срещу американеца Кевин Джонсън.

Победителят от мача между Пулев и Уайт ще спечели правото на задължителен претендент на Антъни Джошуа, който държи четири от петте световни титли в тежката категория.

"Настоявам мачът да е в България. Направихме необходимото, преборихме се (за спечелването на търга). За мен е най-важно да зарадвам българите и българската публика. Ще бъде една истинска и невероятна атмосфера. Един мач, който наистина остава в историята. Едно грандиозно боксово шоу, което в сравнение с предишните ми противници в България ще на доста по-високо ниво", каза Пулев пред Би Ти Ви.

Той допълни, че е малко вероятно мачът да бъде в САЩ, въпреки че по думите му големи компании като НВО и "Шоутайм" са изразили желание да го излъчват. "95% ще е в България. До няколко дни всичко ще е ясно", каза още 37-годишният боксьор.

До организирането на мача се стигна след търг, който неочаквано беше спечелен от американската компания Epic Sports & Entertainment. Съсобственик в нея в българският мениджър Ивайло Гоцев, а Пулев разкри, че също има дял.

Компанията предложи малко на 1.5 милиона долара за организирането на мача. Това надхвърли почти двойно предложенията на промотъра на Уайт "Мачрум" (Matchroom) и германската "Зауерланд", с която Пулев има договор до края на 2018 г.

"С тях (Epic Sports & Entertainment) работим. Там има един българин, който също допринася достатъчно. Виждате как срещу хора, които са с години в този бизнес, имат голям опит и са сериозни компании, като "Мачрум" и "Зауерланд" нашата фирма спечели и то доста убедително, за което сме виновни ние самите", каза Пулев.

Той обясни, че работи трудно със "Зауерланд" и даде ясен знак, че ще се раздели с германската компания след изтичането на договора му. "Разликата между офертите на "Зауерланд" и "Мачрум" беше 20 хиляди долара, което означава, че е нагласено. Тоест те зад гърба ми са се разбрали кой да победи и какво да стане", продължи българинът, който ще преследва 26-а победа в 27-ия си мач на професионалния ринг.

"Те (Еди Хърн и Кале Зауерланд - бел.авт.) обявиха и в "Туитър", че много се разбирали един с друг. Може да си се разбират, но това си е между тях. Ако искат могат да се омъжат, да се оженят, в днешно време това е нормално. Но това не значи, че са се разбрали с мен. Те си гледат техните интереси, аз си гледам моите. Моят интерес е да побеждавам, да се добера до световната титла. Моят интерес не са парите. И както виждате именно това мое желание поражда мачът да бъде в България, за да зарадвам българската публика. С един такъв мач и България се промотира като държава", завърши Пулев.

Дневник