Българският съдия Георги Кабаков ръководи контролния мач между Франция и Ирландия, игран на "Стад дьо Франс". "Петлите" спечелиха с 2:0, а българският рефер не допусна грешки в срещата.

Точни за Франция бяха Оливие Жиру и Набил Фекир, а участникът на световното първенство нанесе своя удар в рамките на три минути между 40-ата и 43-ата, когато вкара и двете попадения.

Франция ще изиграе още две контроли преди началото на световното първенство, след като на 1 юни среща Италия в Ница, а на 9-и се изправя срещу САЩ.

За съдията Кабаков това беше пореден международен мач през сезона. Той ръководи и два двубоя от групите на Лига Европа – "Розенборг" срещу "Вардар" и "Аталанта" – "Аполон". В българския шампионат обаче Кабаков допусна сериозни грешки и два пъти беше наказван с изваждане от нарядите на Първа лига.

Балотели се разписа в дебюта на Манчини за Италия

Италия победи участника на световното първенство Саудитска Арабия с 2:1 в контролен мач, игран в швейцарския град Санкт Гален. Двубоят беше дебют за новия селекционер на Скуадра адзура Роберто Манчини, който пое тима наскоро.

Попаденията за Италия отбелязаха любимецът на Манчини Марио Балотели, който се върна в състава след четиригодишно отсъствие, както и Андреа Белоти. За участника на световното точен беше Йехия ал Шахри.

Балотели откри резултата в 21-ата минута след прекрасна солова акция. Белоти удвои в 68-ата минута, но само четири по-късно Саудитска Арабия вкара почетен гол.

Италия игра отчасти с променен състав, след като шанс за изява получиха Лоренцо Пелегрини от "Рома" и нападателят на "Сасуоло" Матео Политано. По-късно като резерви влязоха Брайън Кристанте, Федерико Киеза и Симоне Верди.

Най-опитният играч, който взе участие в мача, беше капитанът Леонардо Бонучи, който единствен от играещите имаше повече от 40 мача за Италия.

Саудитска Арабия ще открие световното първенство с мач срещу домакина Русия. Другите тимове в група А са Уругвай и Египет.

В друга контроли Португалия направи 2:2 с Тунис. Двата участника на първенството направиха интересен мач, като португалците поведоха с две попадения до 34-ата минута с точни изпълнение на Андре Силва и Жоао Марио. Тунис обаче изравни с голове на Бадри и Бен Юсеф.

Дневник