Халфът на "Левски" Роман Прохазка вече има нов отбор, това е шампионът на Чехия "Виктория" (Пилзен), който обяви трансфера на словашкия футболист. Халфът преминава като свободен агент при червено-сините, след като договорът му с "Левски" изтича и не беше подновен.

Прохазка вече е подписал договора си с "Виктория", който е за срок от три години. По информация на "Дневник" условията, които чехите предлагат на футболиста, са в пъти по-добри от тези, които той имаше в "Левски".

"Преминаването в Пилзен е огромно предизвикателство за мен. Нямам търпение да се запозная с града, феновете и клуба. "Виктория" винаги има големи амбиции, които напълно съвпадат с моите интереси", каза Роман Прохазка пред официалния сайт на тима.

Словакът премина в "Левски" през 2012 г. Той прекара един сезон под наем в родния си "Спартак" (Търнава), след което се върна на "Герена" и стана основен играч. Прохазка записа 173 мача с екип на сините във всички турнири и дели първото място за най-много двубои с Лусио Вагнер. По брой шампионатни срещи Прохазка е №1 сред чужденците в историята на "Левски".

"Срещнахме се с Роман през зимата, когато разбрахме, че можем да го вземем. Той е много опитен играч и неговото идване ще усили нашата халфова линия, което беше сред приоритетите ни за лятото", каза генералният мениджър Адолф Шадек.

"Виктория" е петкратен шампион на Чехия, като изпусна титлата само два пъти в последните шест сезона. Тимът от Пилзен ще играе директно в групите на Шампионската лига, което е голям шанс за 29-годишния Прохазка.

Словашкият футболист игра три финала за Купата на България с екипа на "Левски", но не успя да завоюва трофей със сините.

В състава на "Виктория" има едва двама играчи, които не са родени в Чехия или Словакия. Това са австриецът Андреас Иваншиц и хърватинът Диего Живулич.

По информация на "Дневник" халфът ще се прибере в България до края на седмицата, за да се сбогува с феновете на "Левски".

Dnevnik.bg