Голмайсторът на "Ливърпул" Мохамед Салах трябва да се възстановява между три и четири седмици. Египетският национал получи контузия в рамото във финала на Шампионската лига срещу "Реал" (1:3), което постави под въпрос участието му в световното първенство в Русия.

Най-големият футболен форум стартира на 14 юни, а първият мач на Египет е на 15 юни срещу Уругвай. От медицинския екип на "Ливърпул" обявиха, че ще направят всичко възможно нападателят да бъде готов още за началото на турнира.

"Той е много тъжен от случилото се, но е напълно фокусиран върху възстановяването си. По принцип би трябвало да се възстановява между три и четири седмици, но ще опитаме да съкратим този период. Това е голямата цел", каза физиотерапевтът на "Ливърпул" Рубен Понс пред в. "Марка".

На този етап изглежда малко вероятно най-добрият реализатор във Висшата лига да бъде на линия за първия мач на Египет. Следващите два двубоя на африканския тим са срещу домакина Русия на 19 юни и срещу Саудитска Арабия на 25 юни.

Египет се класира на световното първенство за пръв път от 28 години, а Салах беше с основна заслуга. Той стана голмайстор на квалификациите в зона "Африка" и отбеляза победното попадение за успеха с 2:1 срещу Конго, който подпечата визите на отбора му за Русия.

Салах направи изключителен първи сезон в "Ливърпул". 25-годишният футболист вкара 44 гола и направи 14 асистенции в 52 мача във всички турнири.

Dnevnik.bg