ЦСКА ще има треньор до два-три дни, заяви легендата на клуба Димитър Пенев.

"До два-три дни ще има яснота пълна. Не познавате за първи път ЦСКА и "Левски". И това ви е задължение да питате тези въпроси. Работи се по този случай, не може без треньор да правиш състав. Затова след два-три дни ще има официално представяне по отношение на треньорите. Ако е българин, няма да му трябва преводач, ако е чужденец, ще е с двама преводачи", каза Пенев в познатия си стил.

ЦСКА е без треньор, след като краткият договор на Христо Янев изтече с края на сезона. Той застана начело на отбора след раздялата със Стамен Белчев. Засега от клуба от "Българска армия" не коментират темата.

Пенев постави отлична оценка на представянето на отбора в миналия сезон. ЦСКА дълго се бореше за първото място, но серия слаби резултати, започнали със загуба с 2:3 от "Лудогорец", сложиха край на надеждите за титла.

"Как се представи отборът? За мен - супер. Като изключим два-три кръга преди края на първенството. Може би заради умора или изневериха някои футболисти, които през сезона бяха точни. Но в тази игра винаги се получават грешки. За мен беше провал за купата (отпадането срещу "Левски"), заяви той.

Пенев отговори и на въпрос за правилника на българското първенство. "Не го коментирам, защото съм минал много етапи през нашето първенство. Все пак България имаше традиции и стил – в последните дни се коментираше стил Холандия, стил... Тези неща ме учудват. България отдавна имаше стил. Аз нито съм професор, нито съм счетоводител, за да дам някаква оценка. Това си има решение на хората, които отговарят за тази програма."

Бившият треньор на националния отбор и ЦСКА говори на пресконференция, предшестваща любителския футболен турнир "Албена къп", на който е патрон. В надпреварата, която ще се проведе от 14 до 17 юни, ще участват близо 30 отбора. Наградният фонд е 12 000 лева.

Dnevnik.bg