Загуба в последния кръг от квалификациите на "Ролан Гарос", връщане в Барселона, място в последния момент в основната схема на турнира като щастлив губещ, близо 10-часово пътуване до Париж с кола и победа в първия кръг след няколко часа...

Това накратко е част от историята за преживяванията и емоциите на тенисиста Марко Трунхелити в последните няколко дни. Аржентинецът написа своята приказка, която приключи днес със загуба в три сета от Марко Чекинато във втория кръг от втория за годината турнир от Големия шлем.

Историята на Трунхелити започна с поражение на крачка от основната схема на надпреварата. След това той се завърна в Барселона, където му гостува семейството му. Те наемат кола, с която да обиколят Испания, която обаче влиза в употреба с променена крайна точка - в Париж.

По-малко от 24 часа преди първия кръг на "Ролан Гарос" Трунхелити разбира, че ще участва в основната схема на турнира след отказването на Ник Кириос заради контузия в лакътя. Аржентинецът е втора резерва, но първият избор Пранеш Гунешваран вече участва в друга надпревара от сериите "Чалънджър" в Виченца.

"Баба ми се къпеше и ѝ казах: "Добре, отиваме в Париж." Имаше много отменени полети, като най-добрата възможност беше да пътуваме с кола. Не ни отне много време да се подготвим. Със сигурност имах нужда от баба си", разказа Трунхелити.

Той, брат му, майка му и баба му изминават дистанцията от малко над 1000 км за близо 10 часа. Трунхелити признава, че най-важното за него по време на пътуването е било да остане психически спокоен.

"Слушахме традиционна за моя град фолклорна музика. Спирахме на всеки два часа за кафе, защото дотогава не знаех, че ще играя. Нямаше нужда да бъда стресиран", каза аржентинецът.

Той пристига в полунощ във френската столица и има няколко часа, за да се подготви за мача срещу Бърнард Томич. В 10.00 часа местно време двамата излязоха на корта, като Трунхелити записа победа с 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

С представянето си на "Ролан гарос" 28-годишният аржентинец заслужи 79 хиляди евро. Той достигна до втория кръг за трета поредна година.

Dnevnik.bg