Централният блокировач Николай Николов ще пропусне и втория кръг от Лигата на нациите. Българските волейболисти посрещат Сърбия, Австрия и Русия в зала "Арена Армеец" от 1 до 3 юни.

Прогнозите бяха, че Николов ще се възстанови за първите домакински мачове, но това няма да се случи, пише bgvolleyball.com.

Волейболистът на "Белогорие" (Белгород) има проблеми в рамото, заради които не тренира с отбора от самото начало на подготовката. 31-годишният център се подготвя по индивидуална програма, изготвена му в Италия.

Селекционерът на Пламен Константинов не може да разчита и на друг от основните си играчи - Цветан Соколов. Диагоналът претърпя операция на коляното и ще се възстановява около половин година. Освен че няма да участва в Лигата на нациите, той ще пропусне и световното първенство в България и Италия.

В първия кръг на Лигата на нациите, която от тази година заменя Световната лига, България записа две победи и една загуба. Тимът, воден от Пламен Константинов, спечели трудно срещу домакина Китай (3:2), след което отстъпи на САЩ (1:3), преди да постигне отлична победа над Аржентина (3:1).

Българският отбор разделя десетото място в класирането с шест точки, колкото има и шестият - Русия. Полша и Франция водят с по девет точки след три чисти победи, а Италия и САЩ имат по осем точки. Бразилия е на пета позиция със седем точки след две победи и едно поражение.

Първата фаза на турнира ще се проведе в пет седмици, като всеки отбор ще изиграе по 15 мача. От 4 до 8 юли ще се играе финална шестица, в която ще участват най-добрите пет отбора от първата фаза и домакините от Франция.

Дневник