Франк Лампард е новият мениджър на "Дарби каунти". Втородивизионният английски клуб подписа тригодишен договор с бившия полузащитник на "Челси". 39-годишният англичанин ще наследи на поста Гари Роует, който пое изпадналия от Висшата лига "Стоук сити".

"Винаги съм искал да бъда мениджър на клуб с големи традиции и история като "Дарби". Това е огромна възможност за мен. Прекарах доста време в обсъждане на ролята и целите на клуб с президента (Мел Морис) и членовете на борда на директорите", каза Лампард.

"Дарби" завърши на шесто място в Чемпиъншип и стигна до плейофите за влизане във Висшата лига. "Овните" обаче отпаднаха още в първия кръг, след като победиха "Фулъм" с 1:0 като гост, но загубиха реванша у дома с 0:2.

"Искаме да надградим над шестото място, на което завършихме този сезон, като в същото време интегрираме в първия отбор някои от страхотни млади таланти в академията на "Прайд парк", каза още Лампард.

За него това ще е дебют в треньорската професия. Той прекрати състезателната си кариера през 2016 г. в "Ню Йорк сити". Полузащитникът изкара най-силните си години като футболист на "Челси" (2001 - 2014 г.). Той изигра 648 мача и отбеляза 211 гола, като се превърна в истинска легенда на сините.

Лампард прекара последната година на стаж в "Челси", за да завърши треньорската си квалификация. "Това е първата ми работа като мениджър, но работих отблизо с някои от най-добрите треньори във футбола и съм уверен в моите качества и качествата на екипа около мен. Знам, че няма да бъде лесно - да бъдеш мениджър на футболен отбор никога не е, но очаквам с нетърпение това предизвикателство", заяви Лампард.

Дневник