С много хъс и воля Серена Уилямс напомни за някои от водещите черти в характера си и се класира за третия кръг на "Ролан Гарос". Трикратната шампионка от Париж направи обрат за 3:6, 6:3, 6:4 срещу Ашли Барти.

Американката съумя да се съвземе след трудното начало и постепенно заигра добре, за да стигне до успеха. Следващата ѝ съперничка ще е германката Юлия Гьоргес. При нова победа е възможна среща с Мария Шарапова.

Рускинята също имаше сложно изпитание. Тя се справи с теста, като постигна 7:5, 6:4 срещу Дона Векич.

"Много съм развълнувана. Всеки ден за мен е прекрасен", заяви носителката на 23 титли от Големия шлем Уилямс в интервюто на корта, в началото на което отново говори на френски за радост на публиката.

Първият сет от мача беше равностоен, като двете печелеха лесно подаванията си. Поставената под номер 17 в схемата австралийка Барти използва единствената възможност за пробив и това и даде преднина.

Тя започна втория сет с нов пробив и тогава Уилямс "влезе" в мача. Американката вдигна значително успеваемостта си при разиграванията на втори сервис. Те мигновено върна пробива, след което направи нов и взе преднина, за да изравни след 6:3.

Уилямс имаше водещата роля и в третия сет. В него тя проби рано, а накрая подпечата победата си със сервис-гейм на нула.

Дневник