Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) се е свързал с Маурисио Почетино, пише "Марка". Испанците вече са започнали спешно търсене на нов треньор след изненадващото решение на Зинедин Зидан да се оттегли.

Според информацията мениджърът на "Тотнъм" е пръв в списъка на "Реал".

Почетино наскоро преподписа с "шпорите" до 2023 г. Въпреки това според "Марка" той се е разбрал с президента на клуба от Лондон Даниел Леви да получи разрешение да преговаря с даден клуб, ако сам пожелае.

Зидан обяви на пресконференция в присъствието на президента на "Реал" Флорентино Перес, че напуска. Решението му идва няколко дни след спечелването на историческата трета поредна титла в Шампионската лига.

"Oбичам този клуб, но е време за промяна. Отборът има нужда от нея", каза Зидан при оттеглянето си. "Имаше сложни моменти през сезона, които ми се отразиха. Играчите се нуждаят от промяна. Трябва да им благодаря за всичко, защото те са тези, които се борят на терена", допълни той.

"Играчите са невероятни. За тях е много трудно, защото това е огромен клуб и ние винаги ги поставяме под голям натиск. Идва момент, в който си казваш: "Какво повече мога да поискам от тях?" Мисля, че те се нуждаят от друг дискурс, за да печелят отново", каза още французинът.

Дневник