Григор Димитров се изправя днес срещу Фернандо Вердаско с мач от третия кръг на "Ролан Гарос". Двубоят е първи на корт №1 и ще започне в 12.00 часа.

При успех българският тенисист, който е четвърти в схемата, ще постигне най-доброто си класиране в надпреварата. До момента той никога не е успявал да прескочи третия кръг и това прави "Ролан Гарос" най-слабия му турнир от четирите в Големия шлем.

Съперничеството му с Вердаско показва пълно равенство помежду им. Димитров и испанецът имат общо по две победи, а на клей - по една.

Последната им среща беше на Индиън Уелс този сезон, като тогава 34-годишният Вердаско спечели със 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Димитров имаше много тежък мач в предния кръг на "Ролан Гарос", като преодоля след пет сета Джаред Доналдсън. След двубоя българинът заяви, че търпеливата игра и добрата физическа подготовка са били в основата на драматичния му успех.

"Когато играеш три от пета сета, винаги има една леко разконцентрация, която трябва просто да подобря. Мачът беше добър като цяло. Направих доста грешки, които не трябваше, но това е. Борбата ми беше може би най-силното нещо. Останах себе си, не се ядосвах излишно. Дори когато някои от ударите не ми вървяха, продължавах да си играя моята игра. Това е една добра стъпка напред", каза българският тенисист.

Дневник