Григор Димитров заяви, че ще си вземе кратка почивка от тениса след поредното ранно отпадане от "Ролан Гарос". Българският тенисист иска да направи разбор на сезона на червени кортове и с екипа му да открият как да подобрят представянето му.

"Определено имам нужда от малко почивка сега. Искам да осмисля целия сезон на клей. Това ще бъде приоритет номер едно за мен в момента - да се откъсна за малко от тениса, да погледам някои мачове, да опитам да прогресирам по някакъв начин и да стана по-добър. "Как? Ще разберем", каза Димитров на пресконференцията след загубата от Фернанрдо Вердаско.

Българският тенисист не успя да прескочи третия кръг в Париж за девети път при деветото си участие в най-престижния турнир на червен кортове. Той завършва сезона на клей със седем победи и пет загуби. Най-силното представяне на световния №5 беше в първия му турнир на червено - мастърса в Монте Карло, където стигна до полуфиналите.

"Не искам да съм твърде негативен в момента. Знам, че след загубен мач винаги е трудно, но аз винаги съм мислил позитивно. Искам да продължа да го правя и сега. Ясно е, че е тежко след загуба, но това е спортът", допълни Димитров, цитиран от "Евроспорт".

Следващият турнир, в който шампионът от финалите на АТП планира да участва, е на тревните кортове в лондонския клуб "Куинс". Надпреварата, с която повечето водещи тенисисти ще загреят за "Уимбълдън", започва на 18 юни.

Дневник