Славиша Йоканович, който изведе "Фулъм" до промоция във Висшата лига е сред коментираните имена за евентуален нов мениджър на "Челси". Това твърди италианският журналист Джанлука Ди Марцио. Според последните информации сръбският мениджър вече се е срещнал с шефовете на "Челси".

Йоканович, който през 2013 г. беше начело на "Левски", получи големи похвали за работата си във "Фулъм". Той пое тима, който беше заплаен от изпадане в Лига 1 през 2015 г., но го класира за два поредни плейофа. При вторият победи "Астън Вила" и върна "котиджърс" в елита.

Според медиите в момента Йоканович е с по-големи шансове да поеме "Челси" от Маурицио Сари, който доскоро беше считан за фаворит. 60-годишният италианец е известен с бурния си нрав и се смята, че това е натежало. Йоканович пък е бивш играч на "Челси", където се подвизаваше между 2000 и 2002 г.

В момента на "Стамфорд бридж" остава Антонио Конте, но се смята, че дните на италианеца са преброени. Засега единствената причина, поради която той не е освободен е голямата му неустойка.

Междувременно от "Фулъм" ще разговарят с Йоканович за удължаване на договора му. Сърбинът е обвързан с тима до юни 2019 г., но от "Фулъм" искат да го задържат задълго.

Дневник