Аржентинският треньор Франк Куделка обясни пред медиите в родината си, че е отхвърлил предложение на шампиона на България "Лудогорец". Специалистът е начело на чилийския "Универсидад де Чили", който завърши на трето място в първенството през 2017 г.

"Имах предложение от Европа. Размишлявах много, дори направих светкавично пътуване до Европа, тъй като исках да се запозная отблизо с базата на клуба, както и със самото място. След това разбрах, че моето място е в "Универсидад", коментира Куделка в интервю за аржентинското радио Mundo.

Той твърди, че близките му са му казали, че е луд да отказва на българския шампион.

"Офертата, която получих бе от шампиона на България – "Лудогорец". Много хора ми казаха: "Ти си полудял. Те ще играят в предварителните кръгове на Шампионска лига и ти си отказал". Истината е, че това беше много интересно предложение от професионална гледна точка. Но аз винаги съм се стремял да бъда балансиран емоционално", каза още Куделка.

Дотук в кариерата си 57-годишният треньор е водил отборите на "Унион" (Санта Фе), "Либертад" и "Уракан".

"Лудогорец" има треньор в лицето на Димитър Димитров, който вече потвърди, че ще остане на поста. Специалистът има договор за още една година, а собственикът Кирил Домусчиев също каза, че е доволен от него.

Преди ден в щаба на Димитров беше привлечен и нов кондиционен треньор - Иван Рафаел Диас, който идва от "Атлетико" (Мадрид).

Дневник