Осминафиналът от женския турнир в "Ролан Гарос" между Серена Уилямс и Мария Шарапова е чакан с огромно нетърпение от феновете на тениса. Двете бивши №1 в света ще се изправят една срещу друга за 23-и път, като дотук американката има 19 победи. Единствените ѝ две поражения от Шарапова са през 2004 г., но Уилямс определи рускинята за фаворит.

"Тя влиза в ролята на фаворит, завърна се на корта преди повече от година, а аз едва сега започвам. Все още не знам къде се намирам и не знам как ще продължа, затова този мач е тест за мен", каза Уилямс.

За последно двете играха една срещу друга в четвъртфиналите на Australian Open през 2016 г., когато Уилямс победи с 6:3, 6:1. Двете имат общо пет титли на "Ролан Гарос" – Уилямс три, а Шарапова две.

Отношенията помежду им не са добри, особено след излизането на автобиографичната книга на рускинята през миналата година. В нея името на Уилямс се споменава повече от 100 пъти. В един от пасажите се говори за финала на "Уимбълдън" през 2004 г., когато Шарапова победи и твърди, че затова Уилямс я мрази.

"Мисля, че в тази книга има доста слухове за мен. Това, което прочетох доста ме разочарова. Очаквах да я прочета с голямо нетърпение, но се оказа, че книгата е за мен, при това с толкова лъжи. Вярно е, че плаках тогава, но това е нормално. Говорим за финал на "Уимбълдън", а това показва желанието ми за победа", каза още Уилямс.

Дневник