Футболистът на "Манчестър сити" Лирой Сане остана извън състава на Германия за световното първенство в Русия. Селекционерът Йоахим Льов предпочете Юлиан Бранд.

"Със сигурност има по-леки дни в живота на селекционера от този, в който трябва да изпратя четирима играчи у дома. Четирима играчи, които се пребориха за място в предварителния състав чрез представянето си", каза Льов.

Освен Сане от отбора отпадат Бернд Лено, Джонатан Тах и Нилс Петерсен. Селекционерът каза, че е говорил с тях. "Разочарованието, както можете да си представите, беше огромно. То е сякаш да сте на гишето за чекиране за полета си до Москва, но да не ви позволят да се качите", добави Льов.

След няколко месеца на въпросителни дойде потвърждението, че Мануел Нойер ще играе на световното. Вратарят на "Байерн" получи травма и беше опериран в началото на сезона и от тогава не беше играл за баварците.

Преди дни мениджърът на Германия Оливер Бирхоф каза, че Нойер ще е първи избор за световното.

В състава на бундестима има 13 футболисти, които за пръв път ще участват на световни финали. Сред тях е и Марко Ройс, който заради контузии пропусна световното в Бразилия и Евро 2016 във Франция.

Германия е в група F с отборите на Мексико, Швеция и Южна Корея.

Съставът на Германия
Вратари: Мануел Нойер, Кевин Трап, Марк-Андре Тер Стеген
Защитници: Марвин Платенхард, Йонас Хектор, Матиас Гинтер, Матс Хумелс, Никлас Зюле, Антонио Рюдигер, Джером Боатенг, Йошуа Кимих
Полузащитници: Сами Кедира, Тони Кроос, Месут Йозил, Леон Горецка, Себастиан Руди, Юлиан Бранд, Илкай Гюндоган

Нападатели: Юлиан Дракслер, Тимо Вернер, Марко Ройс, Томас Мюлер, Марио Гомес

Дневник