Адриан Андреев дебютира с победа в юношеския "Ролан Гарос". 17-годишният българин, който е поставен под №7 в основната схема, надигра представителя на домакините Артур Казо с 6:2, 7:6 (6).

Двубоят продължи 1.41 часа, а Андреев премина през възходи и спадове в играта си. В началото и двамата тенисисти имаха големи проблеми с началния удар и си размениха по два пробива за 2:2. Българинът заигра доста по-добре в следващите минути и спечели четири поредни гейма, а с това и първия сет.

Втората част започна лошо за Андреев, който допусна ранен пробив и изостана с 1:4. В тези минути българинът играеше нервно, допускаше непредизвикани грешки и дори строши ракета в яда си.

Андреев все пак успя бързо да върне пробива и да изравни при 4:4. Стигна се до тайбрек, в който българинът показа по-здрави нерви и при третия си мачбол сложи точка на спора след 8:6.

Във втория кръг голямата надежда на българския тенис ще срещне Жилберт Соарес Клиер Жуниор. Бразилецът стартира с убедителна победа срещу американския квалификант Тайлър Цинк - 6:2, 6:4.

По-късно днес на корта ще излезе и българската представителка в турнира при девойките Габриел Топалова. Тя ще се изправи срещу поставената под №12 Мариа Лурдес Карле от Аржентина в двубой от втория кръг. В първия кръг българката се наложи категорично над американката Наташа Субхаш с 6:4, 6:0.

Дневник