Русия няма да организира стартове от Световната купа по биатлон през следващите два сезона. Страната не попадна сред домакините при публикуването на предварителния календар със състезанията 2019-2020 от Международния съюз по биатлон (IBU).

В началото на май IBU обяви стартовете за сезон 2018-2019, в който също не попада нито един руски зимен център.

За последно в Тюмен се проведоха заключителните стартове от Световната купа през миналия сезон. Състезанията бяха бойкотирани от отборите на САЩ, Канада, Чехия и Украйна заради продължаващите допинг скандали в руския спорт. Тогава олимпийският шампион Себастиан Самуелсон с щафетата на Швеция също не пътува за Тюмен.

Русия няма да е домакин и във втората по сила надпревара в биатлона – Купата на IBU. През миналия сезон страната имаше два старта - в Уват и Ханти-Мансийск.

Световната купа по биатлон за сезон 2019-2020 ще се проведе от 1 декември до 22 март. Първият старт е в шведския зимен център Йостерсунд, а норвежката столица Осло ще закрие шампионата.

Световното първенството ще се проведе от 12 до 23 февруари в Антхолц, Италия. Австрия, Франция, Германия, Словения, Чехия и Финландия също ще организират стартове за сезон 2019-2020.

Дневник