Вратарят на "Ливърпул" Лориус Кариус е получил мозъчно сътресение преди да допусне грубите грешки, които доведоха до поражението срещу "Реал" (Мадрид) във финала на Шампионската лига, твърдят лекари от Масачузетската главна болница.

Английският клуб загуби с 1:3, а германецът подари две от попадения на испанския тим, който спечели трофея за трети пореден път. 24-годишният футболист е бил изпратен за преглед при американските специалисти пет дни по-късно.

"След внимателно разглеждане на видеото от мача, физическите прегледи, обективните показатели и оценката на всички данни, включително настоящите симптоми и симптомите непосредствено след контакта, заключихме, че г-н Кариус е получил сътресение по време на мача", заявиха д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Херхет от Масачузетската болница.

Лекарите не посочват кога и как се е стигнало до сътресението. Телевизионните повторения обаче показаха, че в началото на второто полувреме Кариус получава удар с лакът в главата от Серхио Рамос. Малко след това се стигна до нелепата ситуация, в която вратарят хвърли топката в краката на Карим Бензема и тя се озова в мрежата на "Ливърпул".

"Знаците и основните симптоми на Кариус предполагат, че е имало визуална пространствена дисфункция, която вероятно е настъпила непосредствено след случая. Допълнителните симптоми показват, че тя е продължила да съществува", допълват Зафонте и Херхет.

Кариус се извини на феновете и на клуба за случилото се във финала. След мача германският вратар получи смъртни заплахи в социалните мрежи. Лекарите заявиха, че състоянието на 24-годишния играч се е подобрило след инцидента.

"Очакваме, че с предписаното лечение и дейности за възстановяване той ще продължи да се подобрява. Препоръчахме бдителност и акцент върху безопасността, когато се стигне до завръщането му към активна дейност", казаха още от Масачузетската болница.

От "Ливърпул" все още няма коментар на заключенията на американските лекари.

Дневник