Адриан Андреев се класира за осминафиналите на юношеския "Ролан Гарос". 17-годишният българин, за когото това е дебют в надпреврата, постигна убедителна победа с 6:4, 6:1 срещу бразилеца Жилберт Соарес Клиер Жуниор.

Поставеният под №7 в основната схема Андреев имаше нужда от 71 минути, за да стигне до успеха. Той показа много по-уверена игра в ключовите моменти от мача, като реализира пет от осемте си възможности за пробив и спаси пет от шестте, които се откриха пред Соарес Клиер Жуниор.

Андреев завърши двубоя с много висок процент на вкаран първи сервис - 75%. Той спечели 39% от точките, които бяха разиграни в неговите подавания. Българският тенисист се представи много силно при посрещане, като спечели 53% от точките в сервис геймовете на бразилеца.

В първия кръг Андреев отново не загуби сет, но мина през по-здрава битка - 6:2, 7:6 (6) срещу французина Артур Казо.

17-годишният българин показва отлична форма в последните седмици. В навечерието на "Ролан Гарос" той спечели един от най-престижните турнири за юноши - "Трофео Бонфилио" в Милано, и се изкачи до шестото място в световната ранглиста в своята възраст.

В спор за място в четвъртфиналите в Париж Андреев ще се изправи срещу победителя от мача между руснака Алексей Захаров и испанеца Карлос Лопес Монтагуд.

Dnevnik.bg