Бразилецът Фред е първият летен трансфер на "Манчестър юнайтед". Английският клуб обяви на официалния си сайт, че е постигнал споразумение за привличането на 25-годишния полузащитник на "Шахтьор" (Донецк).

"Повече подробности очаквайте в най-скоро време", се казва още в краткото съобщение на "червените дяволи". Според медиите на Острова трансферът ще е на стойност 52 млн. паунда (60 млн. евро). Очаква се дефанзивният халф да подпише договор за четири години.

Фред пристигна в Европа през 2013 г., когато "Шахтьор" го купи от "Интернасионал" срещу 15 млн. евро. Бразилският национал записа 156 мача и 14 гола за украинския тим, като спечели три титли и общо десет трофея.

През 2015 г. Фред даде положителна проба за хидрохлоротиазид по време на Копа "Америка". Първоначално той беше наказан за една година, но заради обжалване пред Спортния арбитражен съд в Лозана продължи да играе. В крайна сметка правата му бяха спрени за четири месеца между март и юли 2017 г.

В момента Фред е с бразилския национален отбор, който се готви за участи в започващото следващия петък световно първенство в Русия.

Междувременно "Манчестър юнайтед" е на път да осъществи още един трансфер. "Червените дяволи" са много близо до подписа на защитника на "Порто" Диого Далот. 19-годишният бранител, чиято клауза за откупуване е 17.4 млн. паунда, трябва да премине медицински прегледи в Манчестър тази седмица.

Дневник