Бразилецът Пауло Аутори ще бъде представен днес на поста мениджър на "Лудогорец". 61-годишният специалист вече е в България, след като в края на май напусна поста си на спортен директор в бразилския "Флуминензе".

Аутори, който има треньорска кариера повече от 40 години, е водил 19 клуба, както и националните отбори на Перу и Катар. За последно бразилецът е бил начело на "Атлетико Паранензе" през сезон 2016-17, с който печели шампионата на щата Парана и стига до осминафиналите в Копа Либертадорес.

По-късно Аутори е на поста директор за няколко месеца, преди от 18 декември да заеме същия пост във "Флуминензе", където остава шест месеца.

Специалистът е в София заедно с футболния агент Роджерио Перейра, който води голяма част от бразилските футболисти в България. "Добре дошъл в твоя нов дом "Лудогорец", написа Перейра.


Агенцията CMR Sport, която пък представлява Аутори, написа че той е новият треньор на седемкратния шампион.

Ситуацията оставя големи съмнения около треньора на тима Димитър Димитров. Специалистът, който изведе "Лудогорец" до седма поредна титла обяви, че остава в края на миналия сезон, след като има договор за още една година.

За днес е насрочена пресконференция на "Лудогорец", на която трябва да бъде представен официално нов генерален спонсор на клуба. При представянето на новите футболисти Димо Бакалов и Драгош Григоре обаче Димитров не присъстваше.

Дневник