Пауло Аутори е новият мениджър на седемкратния шампион на България "Лудогорец". Бразилецът беше представен в София и веднага поема управлението на първия отбор. Аутори заменя Димитър Димитров, който е пожелал да напусне, научавайки за назначението на специалиста. "Радвам се, че съм в този успешен клуб и се надявам заедно да продължаваме да постигаме успехи", бяха първите думи на бразилеца.

"Господин Аутори е една легенда на бразилския футбол и в цяла Южна Америка. Ние искаме да продължим да се развиваме и продължаваме да си поставяме високи цели", каза изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев.

Той обясни, че от клуба са искали да задържат и Димитър Димитров.

"Искахме да променим концепцията на клуба, да имаме главен мениджър. На Димитър Димитров му беше предложено да остане треньор в клуба, но той пожела да напусне. Той подаде своята оставка и вече не е старши треньор на "Лудогорец". Целият му екип напуска", каза още Петричев.

Аутори е на 61 години, като е водил почти всички големи бразилски тимове. Треньорът е бил начело още на португалските "Бенфика", "Национал" (Мадейра), "Витория Гимараеш", "Маритимо", както и на тимове в Япония и Катар.

В 40-годишната си треньорска кариера Аутори е водил 19 клуба, както и националните отбори на Перу и Катар. За последно бразилецът е бил начело на "Атлетико Паранензе" през сезон 2016-17, с който печели шампионата на щата Парана и стига до осминафиналите в Копа Либертадорес.

По-късно Аутори е на поста директор за няколко месеца, преди от 18 декември да заеме същия пост във "Флуминензе", където остава шест месеца.

Специалистът пристигна в София във вторник заедно с футболния агент Роджерио Перейра, който води голяма част от бразилските футболисти в България. "Добре дошъл в твоя нов дом "Лудогорец", написа Перейра.

"Имам поглед върху качествата на играчите в "Лудогорец", повече върху бразилците. Знам, че те са много отдадени на работата си и са много добри футболисти. Целта ми е да продължим да играем на високо ниво, както досега. Ще се развиваме стъпка по стъпка, така съм правил винаги в моята кариера", каза Аутори.

Неговият предшественик Димтър Димитров пое "Лудогорец" през миналия август се задържа точно 301 дни начело на отбора. Той водеше шампионите в 43 мача, в които постигна 27 победи (63% успеваемост). Под негово ръководство "Лудогорец" се класира в групите на Лига Европа, след което игра 1/16-финал срещу "Милан".

Dnevnik.bg