Манчестър юнайтед" осъществи втория си трансфер през лятото с привличането на 19-годишния защитник Диого Далот. "Червените дяволи" обявиха, че играчът е преминал успешно медицински прегледи.

Според медиите на Острова "Юнайтед" е платил клаузата за откупуване на Далот от 17.4 милиона паунда. Крайният бранител подписа договор за пет години с възможност за продължаване с още една.

"Диого е изключително талантлив и млад защитник, който има всички качества да се превърне бързо във важен играч за клуба. Той притежава всички умения, които са нужни за един краен бранител, като физика, тактическа интелигентност и техника, в комбинация с характера на академията на "Порто", която подготвя играчите за мъжкия футбол", каза мениджърът на "Юнайтед" Жозе Моуриньо пред клубния сайт.

Във вторник английският клуб обяви привличането на полузащитника на "Шахтьор" (Донецк) Фред. Трансферът на 25-годишния бразилец е оценяван на 52 млн. паунда (60 млн. евро).

Далот е продукт на школата на "Порто", като е в тима от 2008 г. Португалецът може да играе и от двете страни на отбраната, като по-често действа отляво. През миналия сезон той спечели титлата в португалското първенство, като изигра шест мача.

Защитникът дебютира в Шампионската лига при нулевото равенство в реванша срещу "Ливърпул" в осминафиналите. За втория отбор Далот изигра 20 мача, в които записа два гола и три асистенции. Националът на Португалия до 21 години изигра също пет двубоя в младежката Шампионска лига.

"В своята възрастова група той е най-добрият краен бранител в Европа. Вярваме, че има бъдеще в "Манчестър юнайтед", каза още Моуриньо.

Дневник