Нестор Ел Маестро е новият треньор на ЦСКА, като договорът му е за две години. При представянето си той заяви, че стилът му е този, който носи победи.

Ел Маестро, който е роден в Белград, има само една година стаж като старши треньор. В нея обаче той изведе "Спартак" (Търнава) до титлата в първенството на Словакия. "Това може би е най-голямата сензация в европейския футбол. Все едно "Верея", който беше шести в България, да стане шампион следващата година", заяви Ел Маестро.

"Идването ми в този голям клуб е предизвикателство. Със сигурност е риск за клуба и за мен. Ще видим как ще се развият нещата", заяви треньорът.

Със себе си той води своя брат Никон Ел Маестро, който ще му бъде помощник. Треньор на вратарите ще е Ивайло Петров, а в щаба ще са и кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Динчев.

"За мен е голяма чест да бъда в ЦСКА. Това е един от големите клубове в тази част на света", заяви Ел Маестро. "ЦСКА е най-добрият отбор в страната и съм сигурен, че всички искат само едно. Но "Залцбург" в Австрия, "Байерн" в Германия, "Селтик" в Шотландия... това е "Лудогорец" в България. Никой не става шампион седем-осем пъти поред по случайност. Но ние ще дадем най-доброто от себе си."


"Предстои ми много работа. Истината е, че нямаше време - свързах се с ЦСКА съвсем наскоро и в последните два-три дни работихме упорито, така и ще продължим, за да направим добър отбор", каза треньорът на червените.

На въпрос какъв стил прилага той отговори: "Моят стил е да печеля. Да опитвам да печеля възможно най-много мачове, да опитвам да спечеля повече мачове от миналия сезон, от съперниците. За мен смисълът на футбола са състезанието и резултатите. Живея за надпреварата, за резултатите и се надявам да предам този манталитет на моя отбор."

Ел Маестро каза, че в последните три дни е гледал видеа, за да се запознае с отбора. Желанието му е голмайсторът Фернандо Каранга да остане. "Не е само Каранга, отборът има трима-четирима ключови играчи. Започваме с това, което имаме, и ако е необходимо, имаме малко време за подобрение", добави той.

Спортният директор Пламен Марков заяви, че изборът на Ел Маестро е направен от собственика на клуба Гриша Ганчев.

Ел Маестро не е бил професионален футболист, а започва треньорския си път като помощник в "Шалке", където е от 2006 до 2008 г. След това е заемал същата роля в "Хановер", "Хамбургер" и "Аустрия" (Виена).

"Имам може би 32 мача като треньор. Има хора, които имат повече години като треньори, отколкото аз мачове в кариерата си. Но съм уверен, че мога да свърша добра работа", добави треньорът.

Той отговори и на въпрос, свързан с публикации в медиите, свързани със съмнения в редовността на титлата на "Спартак". "Интернет убива сериозната журналистика. Първо вижте откъде идва информацията - от треньора на "Ружомберок". Освен това собственикът на "Слован" (Братислава) е най-големият медиен магнат в Словакия. Когато отбор като "Спартак" стане шампион, е много трудно да се търсят извинения."

Dnevnik.bg