Българската волейболна федерация (БФВ) намали цената на билетите за турнира от Лигата на нациите във Варна. В четвъртия кръг от първата фаза националният отбор ще посрещне Бразилия, Франция и Канада в зала "Конгресна" от 15 до 17 юни.

"В името на ценната за националите ни българска публика" еднодневните пропуски вече струват по 10, 20, 25 и 30 лева, обявиха от федерацията в сайта си. До сряда билетите се продаваха на цени от 20 до 50 лева. Тридневните билети за различните сектори на залата са струват по 25, 50, 65 и 80 лева.

Решението на федерацията идва след недоволството на феновете за високите цени на пропуските по време на домакинския турнир от Лигата на нациите в София. От 1 до 3 юни трите мача на националите в зала "Арена армеец", която има капацитет 12 500 места, бяха гледани от общо 14 800 зрители.

Най-посетен беше двубоят срещу Сърбия, когато присъстваха 5700 души по данни в сайта на Международната волейболна федерация. Срещите на българите срещу Русия и Австралия бяха гледани съответно от 5000 и 4100 зрители.

От БФВ обосноваха решението си за намаляването на цените на билетите с цел да се привлече интерес на повече зрители заради "невъзможността да наблюдават по телевизията срещите на българския национален отбор". Двубоите на България от Лигата на нациите се излъчват в ефира на каналите от платения пакет "Макс спорт" и безплатно във "Фейсбук" страницата на А1.

"Българската федерация по волейбол благодари на всички приятели на волейбола за безрезервната подкрепа към националните ни отбори. Мнението на българските фенове ни е важно, както и тяхната подкрепа към националите по време на мачове", се казва в сайта на федерацията.

Цените на билетите за световното първенство остават непроменени. Пропуските за надпреварата, която ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия, струват от 20 до 60 лева.

"Ако пуснем билетите по 5 лева и напълним цялата зала, пак ще сме на загуба. Трябва отнякъде да направим приходи. Няма как да кажем "Елате всички без пари да гледаме волейбол!", заяви вицепрезидентът на БФВ Любомир Ганев пред bgvolleyball.com.

Всеки, който е купил билет на старата цена, може "при желание" да бъде компенсиран, като получи още един пропуск за съответния сектор ден при представянето му на касите на Двореца на културата и спорта във Варна. Те ще работят от 9.00 до 18.00 часа до началото на турнира от Лигата на нациите. 

Dnevnik.bg