„Лудогорец" е на крачка от осъществяването на нов силен изходящ трансфер в чужбина. Седемкратният шампион на България ще се раздели с централния защитник Игор Пластун, който се очаква да премине в "Гент".

Според информация на "Дневник" белгийският клуб ще плати около 3 милиона евро за 27-годишния бранител.

"Още не приемам честитки, докато не премине цялата процедура. Реализирането на един трансфер си има определени стъпки, така че когато има нещо официално, ще го научите от "Лудогорец". Бих се радвал това изключително момче, което помогна много на отбора, да продължи развитието на своята кариера", каза изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев при обявяването на програмата за новия сезон в Първа лига.

Авторитетният transfermarkt.de оценява Пластун на 1.2 милиона евро. Украинецът пристигна в "Лудогорец" през лятото на 2016 г. от "Карпати" (Лвов) срещу 500 хиляди евро. Бранителят се превърна в основен играч за българския шампион, като изигра 75 мача във всички турнири.

Петричев допълни, че има интерес от други клубове към голмайстора на тима Клаудиу Кешерю. Румънецът реализира 26 гола през миналия сезон в Първа лига.

"Нормално е, когато си голмайстор на първенството и правиш подобен сезон, да има интерес към теб. Ако не вкарваш голове, никой няма да те забележи. Шумът около Клаудиу Кешерю винаги е бил силен. Той е достатъчно привързан към клуба, много ни е помогна и се надявам да го прави в перспектива", каза още Петричев.

През седмицата "Лудогорец" обяви новия си мениджър Пауло Аутуори и привличането на румънския национал Драгош Григоре.

Dnevnik.bg