Мъжкият национален отбор по волейбол прекъсна серия от три поредни загуби в турнира Лигата на нациите след успех срещу Япония. Възпитаниците на Пламен Константинов победиха с 3:0 (25:14, 25:21, 29:27) азиатския си съперник след 1.40 часа игра в Осака.

Националите показаха друго лице в сравнение с домашния турнир в София. Преди седмица волейболистите се представиха слабо, като загубиха всичките си мачове в зала "Арена армеец" срещу Сърбия (2:3), Австралия (0:3) и Русия (0:3).

Успехът е трети за българите в Лигата на нациите, която тази година замества Световната лига. Българите са с отрицателен баланс, като имат и четири загуби.

В събота от 6.40 часа националите продължават участието си в третия кръг в Япония с мач срещу Италия. В неделя от 5.10 часа българите ще играят с Полша.

"Представянето ни в предишния турнир беше слабо, така че беше важно да победим днес, за да имаме шансове да се класираме за финалната шестица. Японците подобриха много играта си през последните години и беше вълнуващо да играем срещу тях", каза Валентин Братоев след победата.

Дневник