Германският национал Илкай Гюндоган получи враждебно посрещане от феновете на тима в контролата със Саудитска Арабия. Бундестима победи с 2:1, но халфът беше освиркан от трибуните на "БайАрена" в Леверкузен заради снимката си с турския президент Реджеп Ердоган преди месец.

Гюндоган се появи на терена в 57-ата минута, заменяйки Марко Ройс, но още с влизането си на игрището получи освирквания. Те не спряха до края на мача.

В средата на май Гюндан и Месут Йозил се срещнаха с турския държавен глава в посолството на Турция в Лондон. Тогава халфът на "Манчестър сити" подари фланелка на Ердоган" с надпис "С огромно уважение към моя президент".

Двамата играчи са от турски произход, но са родени в Гелзенкирхен и никога не са играли дори за юношеските формации на Турция. Действията им преди месец бяха осъдени от Германския футболен съюз (DFB) и заради тях беше свикана специална среща.

Въпреки това Гюндоган и Йозил попаднаха сред 23-ата избраници на Йоахим Льов за световното първенство в Русия. Йозил не игра срещу Саудитска Арабия заради лека контузия.

"Гюндоган е част от националния отбор на Германия и тези освирквания не помагат. Какво толкова е сторил? Важното за мен е, че игра добре. Освен това той вече каза, че е верен на немските ценности", коментира след мача Льов.

Дневник