Звездата на "Ливърпул" и Египет Мохамед Салах говори за пръв път за загубения финал в Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид). Нападателят, който беше основната надежда на мърсисайдци за шеста европейска купа в историята на клуба, напусна с контузия още в 30-ата минута.

Травмата му беше причинена от сблъсък с капитана на "Реал" Серхио Рамос. "Когато паднах на земята, изпитах комбинация от физическа болка, притеснение, ярост и тъга. За момент помислих, че няма да играя на световното и това ме смаза. Затова се разплаках", каза Салах пред "Марка".

Той разкри, че е получил съобщение от Серхио Рамос, в което испанецът му се е извинил. Според Салах обаче това не намалява вината на защитника.

"Да, получих съобщение, но това не означава, че съм му простил", добави Салах.

Нападателят на Египет обясни, че се е запознал с всички изказвания на Рамос след мача. Тогава капитанът на "Реал" каза, че Салах е можел да продължи мача при обезболяваща инжекция.

"Добре е, че човекът, който ме разплака, сега ме разсмива. Може ли да ми каже дали ще играя и на световното", иронично попита Салах.

Той добави, че се чувства добре и ще играе още в първия мач на световното. Според Салах шансовете на Египет да прескочи груповата фаза са големи. Тимът е в една група заедно с домакина Русия, Уругвай и Саудитска Арабия.

Дневник