Звездата на "Барселона" Лионел Меси се готви за световното първенство в Русия с родината си Аржентина. Нападателят се надява на добро представяне на световното, четири години след като тимът му игра финал, който загуби с Аржентина. Дни преди началото на първенството Меси даде интервю за испанското издание "Спорт", в което говори повече за "Барселона".

Според него каталунците трябва да се подсилят, за да атакуват отново Шампионската лига. За последно "Барселона" триумфира в турнира през сезон 2014-15. Откакто Меси играе на "Камп ноу" тимът спечели Шампионската лига четири пъти.

"Нашият сезон беше силен, спечелихме дубъл, но титлата е едно, а Шампионската лига друго. Там трябва всеки мач да си на ниво, защото нямаш право на грешка", каза Меси.

Според него напускането на треньора на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан е голяма изненада, която никой не е очаквал.

"Едва ли някой го е очаквал, но не можем да го съдим. Той има своите причини, а и винаги е хубаво да знаеш кога да спреш. Не гледах финала в Шампионската лига, защото бях в Аржентина, а там часовата разлика е голяма, след това се запознах от репортажи", каза още нападателят.

В последните седмици упорито се говори, че Антоан Гризман от "Атлетико" (Мадрид) може да стане съотборник на Меси. Аржентинецът обясни, че не би имал нищо против да играе с французина.

"Не знам дали той е приоритет на клуба, но знам само, че ако искаме да печелим отново Шампионската лига ни трябват най-добрите играчи, а Гризман е от тях. Всичко зависи от шефовете, но ако "Барселона" го привлече, ще е чудесно", добави Меси.

Аржентинецът обясни още, че не би искал приятелят му и бивш съотборник Неймар да преминава в "Реал". Също така Меси разкри, че около проблемите му с данъчните преди години са били замесени от Мадрид.

"Имаше заповед от Мадрид да ме атакуват и преследват. Да се възползват от моя момент на слабост, знам че беше така. Беше тежко и ме болеше, защото говореха всякакви неща за мен, а това стана преди световното в Бразилия".

Dnevnik.bg