Новата шампионка на "Ролан Гарос" Симона Халеп заяви, че ще пази красив спомен през целия си живот от първата си титла в Големия шлем. Румънката спечели в събота финала срещу Слоун Стивънс в три сета в много драматичен мач и 40 години след последната румънска титла в Париж триумфира във френската столица.

Халеп нарече трофея "Сюзан Ленглен", който получи, красив и обеща, че ще заеме централно място в нейния дом.

"Толкова дълго чаках тази титла, но въпреки загубите не се предадох нито за момент. Казвала съм и друг път, че не се чувствах пълноценна №1, без да имам титла от Шлема. Сега мога да се нарека завършена тенисистка по този показател", каза Халеп.

Преди година румънката сензационно загуби от Йелена Остапенко, когато водеше със сет и пробив. Според Халеп вината е само нейна, но тази загуба я е направила по-силна.

"В миналогодишния финал играх защитно, особено когато водех. Реших, че само трябва да връщам топката и да чакам моя момент, и грешах. Сега беше различно, аз трябваше да съм агресивна и това ми помогна", добави световната №1.

Победата на румънката в Париж беше много добре приета в света на тениса. Голяма част от елита в женския тенис поздрави Халеп, като сред първите бяха Каролина Плишкова, Петра Квитова и Джоана Конта.

"Много е хубаво да видиш други състезателки щастливи заради моята титла. Ние сме едно голямо семейство, което пътува по целия свят и играе помежду си", каза още румънката.

Dnevnik.bg