Петкратният световен шампион Бразилия спечели нова победа пред участието си на първенството в Русия. "Селесао" разгроми с 3:0 Австрия на стадион "Ернст Хапел" във Виена, а точни в срещата бяха трите звезди в нападението на тима Габриел Жезуш, Неймар и Филипе Коутиньо.

Неймар се завърна в титулярния състав на Бразилия и направи силен двубой. Нападателят връща формата си само три месеца след контузията, която го извади от терените в края на февруари.

Преди почивката точен беше Жезуш, който отбеляза в 36-ата минута. През втората част Бразилия продължи да играе силно и в 63-ата Неймар се разписа след прекрасна акция. Той получи пас от Вилиан, финтира двама защитници на Австрия и технично прати топката зад вратаря.

Шест минути по-късно Коутиньо вкара след хубав диагонален изстрел след подаване на Роберто Фирмино.

"Доволен съм от мача и от представянето на отбора. До световното още има време, но формата ни е добра. Важно е, че всички отиват без контузии и са здрави", каза треньорът на тима Тите.

Бразилия е в една група Е на световното с Швейцария, Коста Рика и Сърбия. Първият мач на тима е на 17 юни в Ростов срещу швейцарците.

dnevnik.bg