Григор Димитров изпадна от челната петица на световната ранглиста на АТП. Българският тенисист се смъкна с едно място и вече е шести.

Промяната дойде след силното представяне на Хуан Мартин дел Потро на "Ролан Гарос". С достигането си до полуфиналите аржентинецът се изкачи до четвъртото място.

Димитров не можа да подобри най-добрия си резултат в Париж и отново отпадна в третия кръг. "Определено имам нужда от малко почивка сега. Искам да осмисля целия сезон на клей. Това ще бъде приоритет номер едно за мен в момента - да се откъсна за малко от тениса, да погледам някои мачове, да опитам да прогресирам по някакъв начин и да стана по-добър. "Как?" Ще разберем", каза българинът след загубата от Фернанрдо Вердаско.

Димитров постепенно ще насочи вниманието си към сезона на трева. Според Борис Бекер тогава българинът отново ще е сред фаворитите.

С историческата си 11-а титла от "Ролан Гарос" Надал остава на върха в ранглистата, като води пред Роджър Федерер, който не игра в Париж. В челната петица са още Александър Зверев, Дел Потро и Марин Чилич.

Дневник