Носителят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович ще допълни звездния състав на турнира в лондонския тенис клуб "Куинс". 31-годишният сърбин разсея съмненията, че ще пропусне сезона на тревни кортове и получи "уайлд кард" от организаторите.

Заявката на Джокович е отлична нова за домакините, след като в неделя след спечелването на 11-а титла от "Ролан Гарос" световният №1 Рафаел Надал намекна, че може да се откаже от участие.

Турнирът в "Куинс", който е създаден през 1890 г. и ще се проведе за 115-и път, се очертава да бъде с най-силния състав в историята си. Ако Надал се включи, тазгодишната надпревара ще събере всеки от носителите на трофея през последните десет години.

Заявка за участие освен Надал са подали още петима от топ 10 - шампионът от 2014 г. Григор Димитров, носителят на трофея от 2012 г. и финалист от миналата година Марин Чилич, финалистът от 2015 г. Кевин Андерсън, Хуан Мартин дел Потро и Давид Гофен.

Носителят на рекордните пет титли в "Куинс" Анди Мъри също ще се включи в надпреварата. Фелисиано Лопес, който миналата година триумфира в лондонския клуб след няколко спасени мачбола срещу Чилич, се завръща, за да защитава титлата си.

Заявки за участие са подали още шампионът в "Куинс" от 2010 г. Сам Куери, Диего Шварцман, Стан Вавринка, Томаш Бердих, Милош Раонич, Ник Кириос, Джак Сок, Жо-Вилфред Цонга, Жил Мюлер, Фернандо Вердаско, Денис Шаповалов.

Dnevnik.bg