Лудогорец" осъществи нов силен изходящ трансфер в чужбина. Шампионът на България за последните седем години обяви в сайта си, че защитникът Игор Пластун е преминал успешно медицински изследвания и е подписал договор с "Гент".

От "Лудогорец" не съобщават подробности около сделката. Според информация на "Дневник" белгийският клуб ще плати около 3 милиона евро за 27-годишния бранител.

"Ръководството на "Лудогорец" благодари на Пластун за всичко направено с екипа на седемкратните шампиони и му пожелава успех в новия клуб", написаха в сайта на шампионите.

Авторитетният transfermarkt.de оценява Пластун на 1.2 милиона евро. Украинецът пристигна в "Лудогорец" през лятото на 2016 г. от "Карпати" (Лвов) срещу 500 хиляди евро. Бранителят се превърна в основен играч за българския шампион, като изигра 75 мача във всички турнири и вкара четири гола.


Сделката за Пластун e четвъртият най-скъп изходящ трансфер за "Лудогорец". Преди година българският шампион продаде звездата си Джонатан Кафу на френския "Бордо" за рекордните 7 милиона евро. Тогава Хосе Луис Паломино също беше сред трансферираните, като премина в "Аталанта" срещу 4 милиона евро.

Преди това първото място се държеше от Жуниор Кайсара. През лятото на 2015 г. десният краен бранител беше продаден на "Шалке" срещу 5 милиона евро , колкото беше клаузата му за откупуване.

Дневник