"Реал" (Мадрид) постигна споразумение за привличането на бразилския тийнейджър Родриго. 17-годишният нападател на "Сантош" ще премине на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 2019 г., а трансферът му е на стойност 45 милиона евро.

"Реал" ще плати 40 млн. евро за 80 процента от правата на Родриго, които са собственост на "Сантош". Другите 20% са притежание на самия играч. Той се е отказал от част от парите, които е трябвало да получи, за да се осъществи сделката.

"Имахме оферти от "Ливърпул", ПСЖ и "Барселона". Нито една обаче не отговаряше на това, което "Сантош" поиска", обяви агентът на футболиста Ник Арсури пред бразилската телевизия "Еспорте интеративо".

"Преди 15 дни (представители на "Реал") дойдоха тук, срещнаха се с президента на клуба и направиха предложение, което съответстваше на цената, която "Сантош" винаги е искал. Миналата седмица играчът премина медицински прегледи, след което от "Сантош" дадоха зелена светлина", допълни Арсури.

Родриго, който има пет гола в десет шампионатни мача през сезона, ще остане в настоящия си отбор до следващото лято. Като част от сделката за младежкия национал на Бразилия "Реал" и "Сантош" ще изиграят приятелски мач.

Родриго е вторият бразилски тийнейджър, който "Реал" купува в рамките на последните 13 месеца. Миналия май мадридчани подписаха предварителен договор с Винисиус Жуниор, който също ще струва на испанския клуб 45 милиона евро.

Договорът на 17-годишния нападател с "Реал" ще влезе в сила на 12 юли 2018 г., когато играчът ще навърши пълнолетие. След това той ще играе под наем в настоящия си отбор "Фламенго" до лятото на 2019 г.

Дневник