ФИФА осигури нов спонсор на светвоното първенство в Русия само ден преди началото на турнира. Правителството на Египет става регионален партньор на първенството, обявиха от Световната футболна централа.

Египет става първият африкански спонсор на ФИФА, а организацията има още три свободни позиции за спонсори от категория три.

"Това сътрудничество е важно за ФИФА, тъй като в Африка има много футболни любители навсякъде, не само в Египет, но и в останалите страни. В момента в страната има еуфория около участието на световното. Радваме се да имаме още едно силно заинтересована страна, която да си партнира с ФИФА, при това на най-голямата възможна сцена", Франк Гинери – шеф на маркетинговия отдел в световната футболна централа.

Подробности по сделката не се съобщават, но късното сключване на договора означава, че вероятно Египет ще фигурира в рекламите главно в онлайн платформите. Рекламни пана на страната не са поставени на стадионите, на които ще се играят мачове от турнира.

"Египет – преживяване и инвестиции", това е мотото на страната, в рекламата, която вече е изготвена за световното първенство. По този начин преди години Китай, Катар и Русия използваха световните първенства, за да се рекламират и да повишат потока на туристи.

Дневник