Звездата на "Атлетико" (Мадрид) и френския национален отбор Антоан Гризман остава при "дюшекчиите". Нападателят обяви решението си с 45-минутен филм, предизвикал огромно внимание в Испания.

"Моите фенове, моят дом, моят "Атлети", написа играчът в профила си в "Туитър".

Интерес към него имаше от "Барселона", като според медиите в Испания каталунците са били склонни да платят клаузата за откупуването му от 100 млн. евро след 1 юли. Думите на Гризман във филма "Решението" слагат точка на сагата.

Сега предстои Гризман да поднови договора си с "Атлетико". Твърденията са, че от клуба са направили всичко възможно, за да го задържат, като са му предложили и голямо увеличение на заплатата.

Ключова роля за решението на французина имал и успешният финал в Лига Европа. "Атлетико" победи с 3:0 "Олимпик" (Марсилия), като Гризман вкара два гола.

Филмът "Решението" проследява моментите, в които нападателят обмисля бъдещето си през последните два месеца. Той разказва за неприятния момент, в който е бил освиркан от привърженици на "Атлетико" в дните след спечелването на Лига Европа.

Говори и за целите, като казва, че иска да вземе Шампионската лига. "Нещо ни липсва, за да печелим. Изглежда, че е лош късмет, но не е лош късмет. Винаги да сме втори или трети... Трябваше да говоря с Чоло (треньора Диего Димеоне) и с някои съотборници. Ако доведат нови играчи, можем да спечелим Шампионската лига", заявява Гризман във филма.

"Правят всичко възможно, за да продължи израстването. Полагат огромни усилия да подсилят отбора и искам да остана. Реших да остана. Искам да покажа на всички, че вярвам в отбора и в съотборниците си и че не съм сбъркал", добавя той.

Филмът беше излъчен в ключов момент - малко преди първия мач на Франция на световното. В събота "петлите" играят в 13.00 часа с Австралия.

Дневник