Роджър Федерер се доближи на крачка от завръщане на върха в световната ранглиста. Рекордьорът по титли от Големия шлем се наложи с 6:4, 6:4 Гуидо Пея и стигна полуфиналите на турнира на трева в Щутгарт.

В спора за влизане във финала швейцарският тенисист ще срещне победителя между Ник Кириос и Фелисиано Лопес. Ако спечели, Федерер ще измести Рафаел Надал от първото място в световната ранглиста.

За Федерер това е първи турнир от почти месеца. Последното му участие беше в мастърса в Маями, където изненадващо отпадна още на старта след загуба от Танаси Кокинакис.

Федерер стигна до победата срещу Пея, като направи по един пробив в двата сета.

В първия швейцарецът беше безупречен на свой сервис, като даде само една точка на съперника си. Федерер пропусна да пробие в петия гейм, но го направи в седмия и след това стигна до 6:4.

Водачът в схемата започна силно втория сет, като проби. Той отново не даваше повече от точка на съперника си в геймовете, в които сервираше. Едва накрая Пея успя да предизвика швейцареца, като в десетия гейм беше на крачка от изравняване. Аржентинецът поведе с 40:15, но Федерер се вдигна и след обрат в гейма спечели мача.

Dnevnik.bg