Иран спечели драматична победа в първия си мач на световното първенство. Успехът с 1:0 срещу Мароко дойде след автогол в 95-ата минута.

В последните секунди след центриране от фаул вляво от вратата нападателят на африканците Азиз Бухадуз плонжира и с глава прати топката във вратата.

Мачът имаше две лица, като през първото полувреме имаше повече вълнуващи моменти. След почивката картината се промени и изобилстваха единоборствата и нарушенията за сметка на головите положения.

Мароко владееше повече топката през целия мач, като опитваше да притиска съперника си.

В четвъртата минута Юнес Белханда от Мароко изпусна да открие след удар с глава. В 19-ата Мехди Бенатия стреля, но Алиреза Бейранванд спаси вратата си.

Секунди преди почивката Иран пропусна отлична възможност да поведе. Тогава Сардар Азмун излезе сам срещу вратаря, но не можа да го преодолее. При добавката и Алиреза Джаханбакш не съумя да вкара.

През второто полувреме футболът беше слаб. Най-добрата възможност беше пред мароканеца Хаким Зиех, който изпусна в 80-ата минута. В добавеното време се стигна до автогола на Бухадуз.

Dnevnik.bg