Селекционерът на националния отбор на Германия Йоахим Льов е уверен, че тимът ще покаже друго лице в следващите си мачове след неуспешния старт на световното първенство по футбол. Бундестимът започна защитата на титлата си с изненадваща загуба с 0:1 от Мексико.

"Ще си вземем урок от тази загуба и ще се справим по-добре в следващия мач. Определено няма да захвърлим предварителните си планове зад борда. Няма да се отклоняваме от начертания път. Просто трябва да преоткрием отново нашите силни страни", каза Льов след поражението.

Германия показа безидейна игра в атака, като бързите контраатаки на мексиканците бяха постоянна заплаха за защитата на бундестима. За пръв път от 1986 г. отборът пропусна да запише победа в откриващия си двубой на шампионата на планетата.

Според Льов неговите възпитаници имат достатъчно опит, за да подобрят играта си в хода на турнира. В събота германците ще играят с Швеция, а в последния си мач от група F, на 27 юни, ще се изправят срещу Южна Корея.

"Едно от нещата, които няма да направя, е да мисля за осминафиналите. Сега трябва да си напишем домашното и да спечелим следващия двубой. Под напрежение сме, но няма да се провалим още в груповата фаза. Няма нужда от паника само защото сме загубили един мач", каза още Льов.

Под негово ръководство Германия достигна до полуфиналите на последните пет световни и европейски първенства от 2008 г. насам. Бундестимът никога не е отпадал в груповата фаза на мондиала от 1938 г., когато шампионатът е имал формат с директни елиминации.

Дневник