Григор Димитров записа загуба на двойки в първия си мач на тревни кортове за 2018 г. Българинът и американският му партньор Райън Харисън записаха драматична загуба от британците Кайл Едмънд и Нийл Скупски и отпаднаха в първия кръг на турнира в лондонския клуб "Куинс".

Димитров и Харисън бяха много близо до победата, след като спечелиха първия сет, а във втория поведоха с пробив и дори стигнаха до мачбол. Едмънд и Скупски обаче се спасиха, изравниха сетовете, след което се наложиха убедително в шампионския тайбрек - 3:6, 7:6 (2), 10:3.

Двубоят продължи 87 минути. Димитров и Харисън имаха игрово предимство почти през целия мач, но не се възползваха. Българинът и американецът стигнаха до цели десет възможности за пробив, но реализираха само три от тях.

В първия сет двамата бяха много убедителни, направиха два пробива и не дадоха нито един шанс на съперниците в своите подавания. Втората част също започна отлично за Димитров и Харисън, които поведоха с пробив и 2:0.

Едмънд и Скупски наваксаха изоставането си и изравниха при 3:3. Те спасиха общо пет точки за пробив, включително мачбол при 5:6, и се добраха до тайбрек. В него британците дадоха само две точки на българо-американския тандем, а след това бяха убедителни и в шампионския тайбрек - 10:3.

Димитров ще продължи участието си в "Куинс" в индивидуалната надпревара, където е поставен под №2. Шампионът в турнира от 2014 г. ще срещне босненеца Дамир Джумхур в първия кръг. Двубоят ще се играе във вторник.

Дневник