Григор Димитров започва пътя си в сезона на трева с мач от турнира в "Куинс". Българският тенисист се изправя срещу босненеца Дамир Джумхур.

Мачът е първи в програмата на централния корт и ще започне в 14.00 часа. При успех във втория кръг Димитров ще срещне победителя от срещата между Новак Джокович и Джон Милман.

Българинът, който е шампион в надпреварата от 2014 г., заяви, че чувства специална връзка с турнира в "Куинс". Това е и турнирът, в който той има най-много участия, като не е пропускал да играе откакто през 2009 г. започна да се състезава при мъжете.

"Куинс" винаги ми е носил голям успех през годините, така че ще очаквам много от себе си", заяви вторият в схемата. Той вече изигра първия си мач в надпреварата, но в турнира за двойки, където с партньора му Райън Харисън отпаднаха.

"Мисля, че имам специална връзка с тревата. Това винаги е била настилката, на която съм искал да се представя добре и знам колко ограничено е времето ни (през сезона) там. Тревата е много непредвидима и винаги трябва да си готов. Трябва да си съсредоточен, да си много по-настоятелен, когато съперникът сервира", каза Димитров.

Освен титлата преди четири години Димитров има и два полуфинала "Куинс" - миналата година, когато загуби в три сета от бъдещия шампион Фелисиано Лопес, и през 2012 г., когато беше спрян от Давид Налбандян.

Димитров има две победи в двете си досегашни срещу с Джумхур, който е сред най-прогресиращите млади играчи в последните две години. И двата мача помежду им бяха оспорвани и завършиха в три сета - 6:1, 3:6, 6:3 в Пекин през 2017 г. и 4:6, 6:4, 6:3 в Делрей Бийч през 2016 г.

Дневник